Over Anita

Wie ik ben

Ik ben Anita, de oudste van 3 kinderen, en ben geboren en opgegroeid in Utrecht. Door mijn ingewikkelde jeugd heb ik al heel jong geleerd hoe ik moest overleven. Onbewust heb ik allerlei overlevingsmechanismen gebruikt op de lange weg naar volwassenheid. Na de geboorte van mijn oudste zoon raakte ik compleet in de war, maar toen 5 jaar later mijn dochter geboren werd, brak er iets in mij. Ik ben hulp gaan zoeken bij een psychiater die mij liet zien wie ik was geworden door o.a. mijn overlevingsdrang.  Alle frustraties, vermoeidheid en het niet begrijpen "waarom" kwamen naar boven. Uiteindelijk begreep ik waarom ik mij zo voelde. Ik kon het voor mijzelf parkeren, tot er een moment kwam dat er iets in mij niet meer geparkeerd wilde blijven. 

Door mijn nicht kwam ik in contact met een regressie- en hypnotherapeut. Dit werd een proces van inzicht krijgen, voelen en verwerken.
Eén van de overlevingsmechanismen in mij was dat ik steeds meer ging snoepen als ik me rot, verdrietig en eenzaam voelde. Ik raakte de controle over mijn gewicht volledig kwijt. Ik woog op een gegeven moment 107 kg terwijl ik (maar) 159 cm ben. Dit voelde voor mij niet meer goed en besloot om er iets aan te gaan doen. Ik ben toen 35 kg afgevallen door middel van een dieet met 1-op -1-begeleiding. 

Door mijn enthousiasme en mijn eigen positieve ervaring met dit dieet, ben ik zelf de opleiding tot gewichtsconsulent gaan doen. Regelmatig kreeg ik vrouwelijke cliënten die te maken hadden met overgewicht door emotie-eten. Ik vond het belangrijk voor mijn cliënten én voor mezelf om ook hier meer van te weten te komen. Hierdoor ben ik de opleiding ‘uit de ban van emotie eten’ gaan volgen. 

Mijn nieuwsgierigheid naar wat andere mensen beweegt om de dingen te doen die ze doen, heb ik altijd al gehad.  Omdat hypnotherapie en regresssietherapie mij zoveel gebracht hebben, besloot ik om zelf de opleiding tot International Register Hypnotherapeut te gaan volgen. Het voelt goed en het maakt mij blij als ik zie dat mijn cliënten weer blij zijn met wie ze zijn.

Ik voel mij dan ook vereerd als ik een stukje mee mag lopen met een cliënt op zijn of haar weg. En dat ik hem of haar  daarin mag en kan begeleiden.

Voor degene die mij kennen weten dat ik;
- groot gevoel voor humor heb
- dat als ik in de lach schiet, ik niet meer kan stoppen
- gek ben op mijn man en volwassen kinderen en mijn drie kleinkinderen
- een familiemens ben
- maar ook graag op mezelf ben
- ik graag Rummikub speel
- dat Griekenland mijn favoriete vakantiebestemming is.
- maar ik ook graag naar de Vulkaaneifel in Duitsland ga. 
- graag lekker op de bank een Netflix serie kijk
- elke dag wat lees gerelateerd met mijn beroep
- ik gek ben op chocola, griekse yoghurt/frambozen ;-)
- graag dans op alles wat maar lekker klinkt in mijn oren
- soms te snel praat (volgens mijn kinderen dan)

Opleidingen/nascholingen
 


 

© 2024 Anita Kooijmans
Website door Linqq