Regressietherapie Vleuten de Meern Regio Utrecht

Regressietherapie

Regressietherapie

Regressietherapie bij Hypnoplaza - Verken het verleden om het heden te veranderen

Wat is Regressietherapie?

Regressie betekent letterlijk teruggaan in de tijd, en regressietherapie maakt gebruik van deze techniek om de oorzaak van je huidige problemen aan te pakken. Regressietherapie is een unieke manier van kijken naar problemen, omdat we vaak niet weten waar een bepaalde emotie of klacht vandaan komt. Door middel van regressie kunnen we dieper in het verleden graven en zo een mogelijke oplossing vinden voor je huidige problemen. Of het nu gaat om emotionele problemen, trauma of fysieke klachten met een emotionele oorzaak, relatie problemen, angsten, fobieën, overgewicht.
Regressietherapie kan je helpen het verleden te verwerken zodat je weer verder kunt.

Hoe lang bestaat Regressietherapie?

Regressietherapie is ontstaan in de jaren 80 van de 20e eeuw in de Verenigde Staten. Het is ontwikkeld door Dr. Brian L. Weiss, een Amerikaanse psychiater en auteur. In zijn boek "Many Lives, Many Masters" beschrijft hij zijn ervaringen met regressietherapie en hoe hij met behulp van hypnose  in staat stelde om het verleden te herinneren en zo hun huidige problemen te verminderen.

Hoe kom ik in Regressie?

Tijdens een regressietherapiesessie zal een therapeut het individu door een proces van ontspanning en visualisatie leiden, vaak met behulp van hypnose. Het doel van dit proces is om het individu te helpen toegang te krijgen tot herinneringen of ervaringen uit het verleden die mogelijk bijdragen aan hun huidige problemen. Zodra deze ervaringen uit het verleden zijn geopend, zal de therapeut het individu helpen om de informatie te verwerken en te integreren, vaak door hen aan te moedigen hun gevoelens te uiten, vragen te stellen of verschillende perspectieven te verkennen.

Hoe voelt Regressie

Regressietherapie kan emotioneel intens zijn, omdat het cliënten in staat stelt om herinneringen aan traumatische gebeurtenissen uit het verleden te herbeleven.
Een therapeut zal altijd zorgen dat de client zich veilig voelt tijdens de sessies. Dit kan worden bereikt door de cliënt voorafgaand aan de sessie te informeren over wat er kan gebeuren en hoe ze zich kunnen beschermen tegen eventueel ongemak. De therapeut zal ook altijd een veilige en vertrouwelijke omgeving creëren, waarin de cliënt zich vrij voelt om te praten over zijn of haar ervaringen.

In de regressie sessie zelf, zal de therapeut ook altijd de cliënt begeleiden en hem/haar in staat stellen om eventueel onaangename herinneringen op een veilige manier te verwerken. Bovendien, zal de therapeut altijd respectvol en professioneel optreden en de grenzen van de cliënt respecteren.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal sessies dat nodig is voor regressietherapie kan variëren afhankelijk van de individuele situatie en de aard van de klachten. Sommige mensen kunnen baat hebben bij slechts één of enkele sessies, terwijl anderen meer sessies nodig kunnen hebben. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de klachten, de ernst ervan en de individuele reactie van de client op de behandeling. Samen kijken we wat goed voelt voor jou.

Op zoek naar een regressietherapeut in Vleuten/dE mEERN REGIO uTRECHT?

Neem gerust contact  op om te weten te komen of regressietherapie iets voor je is. Ik voel mij vereerd als ik een stukje mee mag lopen op jouw weg. En je daarin mag en kan begeleiden.

Samenwerkingspartner: https://paularepi.nl/Regressietherapieculemborg/

© 2024 Anita Kooijmans
Website door Linqq