Wie ik ben

Wie ik ben

Ik ben Anita, geboren en opgegroeid in Utrecht. Ik ben de oudste van 3 kinderen. Door mijn ingewikkelde jeugd heb ik al heel jong geleerd hoe ik moest overleven. Onbewust heb ik allerlei overlevingsmechanismen gebruikt op de weg naar volwassenheid. Na de geboorte van mijn oudste zoon raakte ik compleet in de war. En toen 5 jaar later mijn dochter werd geboren, brak er iets in mij. Ik ben hulp gaan zoeken bij een psychiater die mij liet zien wie ik was geworden door mijn overlevingsdrang. Alle frustratie, moeheid, het niet begrijpen waarom kwam naar boven. Verstandelijk begreep ik waarom ik mij zo voelde. Ik kon het voor mijzelf parkeren. Tot er een moment kwam dat iets in mij niet meer geparkeerd wilde blijven.
Door mijn nicht kwam ik bij een regressie- en hypnotherapeut. Dit werd een proces van inzicht krijgen, voelen en verwerken.
Eén van de overlevingsmechanismen in mij was dat ik steeds meer ging snoepen als ik me rot, verdrietig en eenzaam voelde. Ik raakte de controle op mijn gewicht helemaal kwijt. Ik woog op een gegeven moment 107 kg met een lengte van 1,59 cm. Dit voelde voor mij niet meer goed, ik besloot om er iets aan te doen en ik ben toen 35 kg afgevallen door middel van een dieet met 1-op -1-begeleiding.

Door mijn enthousiasme en mijn eigen positieve ervaring ben ik zelf de opleiding tot gewichtsconsulent gaan doen. Regelmatig kreeg ik vrouwelijke cliënten met overgewicht wat vooral voortkwam uit emotie-eten. Ik vond het belangrijk voor mijzelf en mijn cliënten om ook hier meer van te weten en ik heb toen de opleiding ‘uit de ban van emotie eten’ gedaan.
Mijn nieuwsgierigheid naar wat andere mensen beweegt om de dingen te doen die ze doen, had ik altijd al in me. Omdat hypnotherapie en regresssietherapie mij zoveel gebracht hebben, besloot ik om zelf de opleiding tot International Register Hypnotherapeut te gaan doen. Het voelt goed en het maakt mij blij als ik zie dat cliënten weer blij zijn met wie ze zijn.

Ik voel mij dan ook vereerd als ik een stukje mee mag lopen met een cliënt op zijn of haar weg. En dat ik daarin mag en kan begeleiden.

 

 

 

© 2020 Anita Kooijmans
Website door Linqq